Afkicken van heroïne

Heroïneverslaving is een ziekte. Voordat je hiervan kan herstellen, moet je afkicken. De beste manier om dit te doen is onder begeleiding in een afkickkliniek. Een verslaving zoals een heroïneverslaving kun je niet zomaar stoppen. Door de heftige ontwenningsverschijnselen kan dit erg gevaarlijk zijn en moet geleidelijk, met medicijnen en professionele begeleiding gebeuren.

Afkicken van een heroïneverslaving

Van sommige verslavingen is het makkelijker afkicken dan anderen. Het stoppen met de inname van heroïne is erg lastig door de ontwenningsverschijnselen. Je lichaam moet langzaam wennen aan de gestopte inname. De meest erge lichamelijke ontwenningsverschijnselen kunnen voorkomen worden met medicatie. Zo kun jij je concentreren op jouw herstel.

Afkicken in een afkickkliniek

Wij hebben een afkickkliniek in Portugal en een eigen afkickkliniek in Nederland waar wij 14, 28 of 39-daagse behandelingen aan. Je wordt hier op professionele wijze geholpen bij het afkicken van heroïne.

Goede zorg, professionele begeleiding, persoonlijke aandacht en uitstekende nazorg zijn voor ons net zo belangrijk als voor jou en jouw naasten.

Deeltijd behandeling

GGZ Interventie biedt naast klinische opname ook deeltijd hulp in de vorm van een ambulante of dagbehandeling. Elke verslaving en ieder mens is anders. Tijdens het intakegesprek bespreken wij de opties en geven advies welke behandeling het beste bij jou, jouw verslaving en situatie past. Zo kan het zijn dat je na een eerste afkickperiode ambulant behandeld kunt worden. Maar soms is opname in een kliniek in Nederland of Portugal beter. Uiteraard overleggen wij dit eerst met jou.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering. Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Risico’s stoppen met heroïne

Zelfstandig afkicken van heroïne is moeilijk en niet zonder risico’s. Dit is echter per persoon en de mate van verslaving verschillend. Maar professionele begeleiding is zeer raadzaam, zodat het afkicken veilig en gecontroleerd plaatsvindt. Tevens verhoog je hiermee jouw succes met het afkicken van heroïne. De ontwenningsverschijnselen kunnen plotseling opkomen en tot 10 dagen aanhouden. Wanneer je alleen probeert af te kicken kan dit zeer gevaarlijk zijn.

Ontwenningsverschijnselen van heroïne

  • Misselijkheid
  • Diarree/ buikkrampen
  • Zweten/ trillen
  • Somberheid
  • Pijn in armen en benen
  • Angst

Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk moet je afkicken. Je kan je depressief voelen, schuldgevoelens krijgen, onrustig en angstig voelen en spijt krijgen. Om een terugval te voorkomen en weer naar heroïne te grijpen, is het belangrijk dat je steun krijgt. Wij bieden ook geestelijke en emotionele steun. Je staat er niet alleen voor!

Uitstekende nazorg

Ben je afgekickt van de heroïne? Ook dan sta je er niet alleen voor dankzij ons uitstekend nazorg traject.

In de nazorg bieden wij houvast en bouw je verder aan je herstel. Zo heb je tijdens de nazorg in ieder geval een wekelijkse individuele sessie met een therapeut. Ook bieden wij de mogelijkheid om deel te nemen aan groepssessies die op gezette tijden plaatsvinden. Mocht er een indicatie of behoefte zijn aan meerdere contactmomenten, kan dit altijd uitgebreid worden.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2023 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons