Alcoholverslaving

Verslaving is een ziekte van de terugval en herstellen van een alcoholverslaving doe je niet alleen. Er is professionele hulp die wij je graag bieden. Elk mens is anders en onze zorg is maatwerk. Samen met jou bepalen wij welke behandeling voor jouw alcoholverslaving het beste is.

Wij helpen je stoppen met alcohol!

Toegeven dat je een probleem hebt, is de eerste grote stap die je kunt maken.

Zonder hulp is het stoppen met drinken erg moeilijk. Wij bieden professionele verslavingszorg en hebben al talrijke mensen geholpen met het overwinnen van hun alcoholverslaving!

Klinische behandeling

Je kunt ook kiezen voor een kliniekopname.
Wij werken samen met gespecialiseerde verslavingsklinieken in Zuid-Afrika.

  • Interventies zonder kosten
  • Intensief nazorgtraject
  • Klinieken in binnen- en buitenland
  • Uniek familieprogramma

Ambulante behandeling

Een ambulant traject bestaat uit individuele sessies met één van onze behandelaars, minimaal één keer per week.

  • Snelle diagnose
  • Persoonlijke behandelaar
  • Behandeling naast je werk
  • Uniek familieprogramma

De kosten worden volledig vergoed!

GGZ Interventie is een in Nederland toegelaten GGZ-instelling volgens de Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi). Dit houdt in dat de kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.

Neem contact op voor een adviesgesprek.
Lees hier meer over de kosten en vergoedingen van zorgverzekeraars.

Genezen van alcoholverslaving

Advies

Vul geheel vrijblijvend het intakeformulier in

Behandeling alcoholverslaving

Wij bieden professionele hulp bij alcoholisme.

Bij een alcoholverslaving zijn zo snel mogelijk veranderingen noodzakelijk om de negatieve gevolgen van alcoholisme tegen te gaan. Plotseling stoppen met alcohol kan erg gevaarlijk zijn. Vaak is een detox behandeling eerst nodig. Afhankelijk van jouw situatie, wordt besloten of een klinische opname nodig is of dat je ambulant geholpen kan worden. Tijdens de eerste intake, welke volledig vrijblijvend is, kunnen wij je meer vertellen over de behandeling voor alcoholverslaving en adviseren wij welke methode voor jou het beste is.

Professionele hulp bij alcoholverslaving

Ons team bestaat uit ervaren psychologen, psychiaters, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Onze ervaringsdeskundigen hebben vaak zelf ook de ziekte van verslaving overwonnen en begrijpen daarom heel goed wat je doormaakt. Zij begeleiden je stap voor stap. Ons doel is jou zo snel maar vooral zo goed mogelijk te behandelen waardoor je weer gezond jouw leven weer kan oppakken. Met onze uitstekende nazorg en door het betrekken van familie bij de behandeling, wordt terugval zo goed als mogelijk voorkomen. Je staat er niet alleen voor!

Alcoholverslavingstest

Twijfel je of er sprake is van een verslaving?

Is een dierbare verslaafd aan alcohol?

Ook dan kunnen wij helpen. Doormiddel van een interventie.

Een interventie is een methode de verslaafde samen met zijn of haar dierbaren te confronteren met zijn of haar alcoholverslaving. Dit gebeurt op een liefdevolle en respectvolle manier en alleen met professionele begeleiding. Wij hebben de ervaring en kennis in huis.

Heb je nog vragen over alcoholverslaving?

Wij zijn er om jou te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alcoholisme

Alcohol is een verslavende stof in drank die de hersenen beïnvloed. Langdurige en zware alcoholmisbruik kan leiden tot geestelijke afhankelijkheid en/of tot fysieke drang om alcohol te gebruiken.

Er is sprake van een alcoholverslaving en alcoholisme wanneer men zowel lichamelijk als geestelijk afhankelijk is van zijn of haar alcoholgebruik.