4 jaar geleden kon je mij al alcoholist noemen

Ik ben Jarno 25 jaar en kom uit een klein dorpje in Nederland. 4 jaar geleden kon je mij al alcoholist noemen, want de kroeg was niet mijn 2e maar 1e huis.

Op dat moment dacht ik echter wel alles op de rit te hebben en voelde me de koning in de kroeg en de discotheek. Op dat moment had ik 3 jaar een relatie. Ze maakte het uit omdat ik te veel dronk en te vaak zwalkend naar huis heen ging. Onzin! Dacht ik, terwijl ze naderhand volkomen gelijk had.

Een maand later ging mijn tante dood waar ik veel mee om ging, dit kwam wel aan als een klap. Al snel daarna kon het me allemaal niks meer schelen en kwam cocaïne, xtc, ketamine en speed op mijn pad. Wat kan mij het schelen we duwen alles naar binnen.

Cocaïne was wel hetgeen waar ik na hele korte tijd niet meer zonder kon, en dat moest natuurlijk in combinatie met drank. Al gauw zat ik op dagelijks gebruik en van iedereen was ik aan het lenen en was ik altijd blut.

Na een jaar “overleven” want zo zag ik het op dat moment, zat ik er mentaal helemaal doorheen. Mijn werk, school, vrienden en familie leden er ook zwaar onder. Na dit nog een jaar vol te houden ben ik de smoesjes, om de week ziek melden van werk, geen afspraken nakomen en nergens geen zin aan hebben zat.

Ik kan dit niet meer!

Op dat moment heb ik mijn ouders en zus alles opgebiecht en sorry gezegd voor alles wat ik hun aan had gedaan. Mijn ouders waren zo lief en zeiden we gaan hulp zoeken. Dit was 2 dagen geleden.

Ik heb nog een hele weg te gaan maar voel me nu al beter omdat ik niet meer hoef te liegen en het probleem heb geaccepteerd. Ik ben ziek. Hopelijk kan ik iemand inspireren met dit verhaal om ervoor uit te komen en hulp te zoeken.


Jarno heeft zijn verhaal met ons gedeeld. Herken jij jezelf in zijn verhaal of worstel jij nu ook met een verslaving? Schroom niet ons vrijblijvend te bellen. Wacht niet langer, er is hulp!

020 – 231 00 00 Intake aanvragen

Wil je ook jouw verhaal met ons delen?
Dit mag volledig anoniem. Stuur jouw verhaal in, zodat wij jouw verhaal ook kunnen delen.
Help jezelf en help een ander!
>> Jouw verhaal inzenden


Wij helpen bij verslaving.
Heb jij hulp nodig?

020 – 231 00 00
Hulp aanvragen
Chat met ons

Stel jouw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons