Afkicken in het Buitenland: Waarom Portugal de Ideale Keuze is

Hoewel Nederland uitstekende verslavingsklinieken heeft, zoals onze eigen faciliteit in de bosrijke omgeving van Bilthoven. Toch kan afkicken in het buitenland, en in het bijzonder in Portugal, een aantal unieke voordelen bieden die essentieel kunnen zijn voor het herstelproces. Hieronder bespreken we de vier belangrijkste voordelen van een behandeling in onze Portugese kliniek van GGZ Interventie en hoe deze bijdragen aan een effectief herstel.

1. De Reis naar Herstel

De eerste stap naar herstel begint vaak met het letterlijk afstand nemen van de verslavende omgeving. De fysieke reis naar Portugal biedt een gelegenheid om mentaal los te komen van dagelijkse triggers en stressfactoren. Deze verandering van omgeving kan de patiënt helpen zich volledig op herstel te concentreren, ver weg van de problemen, de verslaving, en de invloeden van de oude omgeving.

2. Mooier Klimaat en Wilde Natuur

Portugal biedt een vriendelijker klimaat, waardoor buitenactiviteiten en therapeutische uitstapjes het hele jaar door mogelijk zijn. De verbinding met de natuur en de buitenlucht draagt bij aan het herstelproces, waarbij cliënten teruggaan naar de basis, weg van de hectiek van het drukke Nederlandse leven.

3. Nieuwe Ervaringen

Een verandering van omgeving kan leiden tot nieuwe perspectieven. In Portugal kunnen patiënten nieuwe ervaringen opdoen, zoals het verkennen van lokale culturen, landschappen en gastronomie. Deze ervaringen kunnen helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen en zelfredzaamheid, cruciale elementen in het herstelproces.

4. Rust en Stilte

Rust en stilte zijn essentieel in het proces van herstel. Portugal biedt een vredige omgeving die helpt bij het werken aan persoonlijke gedragsveranderingen en het omgaan met emoties en angsten. Deze serene setting ondersteunt de patiënten in het ontwikkelen van nieuwe gedragspatronen en het aanleren van coping-mechanismen zonder de druk en afleiding van het alledaagse leven.

Terugvalpreventie en Ambulante Zorg

Na de intensieve behandelperiode in Portugal is het belangrijk dat patiënten de nieuw verworven vaardigheden en inzichten toepassen in hun dagelijks leven. Om deze overgang te vergemakkelijken en terugval te voorkomen, biedt GGZ Interventie een uitgebreid nazorgprogramma, inclusief ambulante behandeling voor minimaal drie maanden.

Een Ervaren en Toegewijd Team

In onze Portugese kliniek staat een team van ervaren professionals klaar om patiënten te ondersteunen. Dit team bestaat uit GZ-psychologen, psychiaters, psychologen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en counselors, allen gespecialiseerd in verslavingszorg. Bovendien zorgen de facilitaire medewerkers en koks ervoor dat het verblijf zo aangenaam mogelijk is, wat bijdraagt aan een positieve behandelervaring.

Cultuur en Activiteiten als Onderdeel van de Behandeling

De rijke Portugese cultuur en de mogelijkheid tot diverse activiteiten vormen een integraal onderdeel van de behandeling. Patiënten krijgen de kans om deel te nemen aan lokale evenementen, culturele uitstapjes en recreatieve activiteiten, wat het herstelproces verrijkt en nieuwe, gezonde interessegebieden aanmoedigt. Dit kan een welkome afwisseling zijn van de routine van de behandeling en biedt een unieke kans voor persoonlijke groei en zelfontdekking.

Conclusie

Een behandeling in het buitenland, specifiek in Portugal, biedt een combinatie van therapeutische voordelen die moeilijk te repliceren zijn in een binnenlandse setting. De reis naar herstel, het gunstige klimaat, nieuwe ervaringen, rust en stilte, samen met de voortgezette ondersteuning en een ervaren team, vormen een krachtige mix die een positieve impact kan hebben op het herstelproces. Bij GGZ Interventie in Portugal richten we ons op het bieden van een holistische en persoonlijke benadering van verslavingsherstel, waarbij elk aspect van de behandeling is ontworpen om individuen te ondersteunen op hun weg naar een gezonder leven.


Wij helpen bij verslaving.
Heb jij hulp nodig?

020 – 231 00 00
Hulp aanvragen
Chat met ons

Stel jouw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons