Ik ben niet alleen

Ruim 1,5 jaar geleden heb ik mijn rock bottom geraakt. Emotioneel zat ik helemaal vast, ik kon geen kant meer op. Ik dacht dat ik ogenschijnlijk nog alles redelijk goed voor elkaar had, ik ben moeder met drie kinderen, had een goede baan en alles leek op rolletjes te lopen. Intussen had ik het op mijn werk ook al goed verwaarloosd en wilden ze niet meer dat ik daar bleef werken… Ik liep voor alles weg en dronk alles weg, zodat ik niet meer hoefde te voelen. In de basis was ik doodongelukkig en was ik alleen maar bezig met ‘hoe overleef ik mijn leven’.

Mijn drankgebruik is de laatste jaren heel destructief geweest en ik had zeven redenen om te drinken, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag…. Ik zag de drank als enige oplossing voor al mijn problemen. ’s Nachts werd ik gevonden in een park, helemaal onder het bloed en kon niks meer. Ik had letterlijk mijn bodem bereikt… Dit was het moment om hulp te zoeken.

Ik kreeg snel hulp voor mijn verslaving

Via de huisarts kwam ik bij GGZ Interventie terecht en kon daar gelukkig al snel terecht. Tijdens de periode dat ik in de detox zat, was het zwaar en heel confronterend. Ik wilde er niet aan dat ik een probleem heb, en een ziekte dat verslaving heet. Leg mij maar gewoon uit dat ik na een paar glazen kan stoppen en dan kan ik weer naar huis. Helaas zat ’t niet zo in elkaar. Daar kwam ik in Zuid Afrika achter toen ik de schadebrieven ontving, waarin mijn omgeving vertelde wat de verslaving voor impact heeft gehad op hen. Dat was voor mij wel een heftige confrontatie, ik leek alles echt kwijt te gaan raken als ik doorging met drinken. Haal de fles weg, en de problemen zijn niet opgelost… Dus ik moest aan de bak met mezelf met behulp van de counselors in de kliniek. Dat waren allemaal toppers, professionals met eindeloos veel geduld.

De weg naar binnen heb ik gemaakt en wat kwam ik veel ellende tegen. Het was een mooie en dankbare tijd. Ik heb de fles niet meer aangeraakt sinds ik terug ben gekomen uit de kliniek, doordat ik heel actief in mijn herstel zit en heb geaccepteerd dat ik machteloos sta tegenover de drank, maar ook tegenover andere mensen, mijn omgeving en het leven. Natuurlijk is het voor mij nog steeds moeilijk om te gaan met lastige situaties, tegenslagen in het leven, dat niet alles gaat zoals ik het wil, maar nu heb ik de manieren gevonden om daarmee om te gaan. Bezoeken van meetings, actief werken aan de stappen met een sponsor en als ik t niet weet om hulp vragen (dat deed ik nooit), maar ik heb nu fellows die mij begrijpen en met dezelfde moeilijkheden om moeten gaan. Ik let op de overeenkomsten en dat geeft mij kracht, dat ik niet alleen ben.


Saskia heeft haar verhaal met ons gedeeld. Herken jij jezelf in haar verhaal of worstel jij nu ook met een verslaving? Schroom niet ons vrijblijvend te bellen. Wacht niet langer, er is hulp!

020 – 231 00 00 Intake aanvragen

Wil je ook jouw verhaal met ons delen?
Dit mag volledig anoniem. Stuur jouw verhaal in, zodat wij jouw verhaal ook kunnen delen.
Help jezelf en help een ander!
>> Jouw verhaal inzenden


Wij helpen bij verslaving.
Heb jij hulp nodig?

020 – 231 00 00
Hulp aanvragen
Chat met ons

Stel jouw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons