Nieuw BNNVARA-programma “Van de Wereld”: Een Must-See over de Risico’s van Drank en Drugs

In een tijd waarin jongeren aan de vooravond staan van nieuwe avonturen en ervaringen, brengt BNNVARA een essentieel en ontroerend programma: “Van de Wereld”. Dit programma werpt een licht op een zwaar onderwerp, namelijk de tragische gevolgen die het experimenteren met drank en drugs kan hebben op jonge levens. Als verslavingskliniek, die dagelijks de impact van verslavingen ziet, voelen wij de noodzaak om dit programma onder de aandacht te brengen bij een breder publiek.

Het belang van voorlichting en bewustzijn

“Van de Wereld” vertelt de verhalen van jongeren die op het punt stonden een nieuw hoofdstuk in hun leven te beginnen, maar wiens levens abrupt werden afgebroken door de gevolgen van drank- of drugsgebruik. Deze verhalen zijn niet alleen diep tragisch, maar bieden ook cruciale inzichten en lessen over de risico’s van middelengebruik.

Het programma dient als een krachtige herinnering aan de noodzaak van voorlichting en het bespreekbaar maken van de risico’s verbonden aan het experimenteren met deze middelen. De jongeren die in “Van de Wereld” worden belicht, waren iemand’s kind, vriend, klasgenoot. Hun verhalen benadrukken de realiteit dat de gevolgen van zulk experimenteren verreikend en onherstelbaar kunnen zijn.

Een aanrader voor jong en oud

Wij raden iedereen aan, ongeacht leeftijd, aan om “Van de Wereld” te bekijken. Het is bijzonder relevant voor jongeren die op het punt staan nieuwe vrijheden te verkennen en voor de ouders die hen willen ondersteunen en beschermen. Het programma biedt een basis voor gesprekken over hoe om te gaan met de verleidingen en risico’s van alcohol en drugs, en hoe belangrijk het is om bewuste en geïnformeerde keuzes te maken.

Samen sterk tegen verslaving

Als deel van onze missie om te informeren, te ondersteunen en te begeleiden, zien we “Van de Wereld” als een waardevol educatief hulpmiddel. Het biedt ons een kans om het bewustzijn te vergroten en te werken aan een samenleving waarin jongeren zich bewust zijn van de risico’s en uitgerust zijn met de kennis om veilige keuzes te maken.

We moedigen scholen, universiteiten, en ouders aan om dit programma te gebruiken als een startpunt voor belangrijke gesprekken. Laten we samenwerken om onze jongeren te beschermen en hen voor te lichten over de serieuze consequenties die drank- en drugsgebruik met zich mee kunnen brengen.

Laat “Van de Wereld” een startpunt zijn voor dialoog, leren, en bewustwording. Samen kunnen we stappen zetten naar een toekomst waarin jongeren veiliger en geïnformeerder zijn over de keuzes die ze maken.

Het

GGZ Interventie helpt!

Voor meer informatie over de risico’s van drank en drugs biedt onze website een uitgebreide bron aan kennis en advies. We begrijpen dat iedereen unieke vragen en zorgen kan hebben. Aarzel niet om contact op te nemen met jouw huisarts of met ons via [email protected] voor meer informatie of persoonlijke vragen. Ons doel is om bewustwording te vergroten en ondersteuning te bieden waar nodig. Samen streven we naar een veiligere en geïnformeerde gemeenschap.

“Van de wereld” is elke woensdag om 21:20 te bekijken op NPO3!

Bekijk hier de trailer.

Meld je hieronder aan bij GGZ Interventie of bel voor vragen naar: 020 – 231 00 00


Ervaringsverhalen

Bron: ZorgkaartNederland


Wij helpen bij verslaving.
Heb jij hulp nodig?

020 – 231 00 00
Hulp aanvragen
Chat met ons

Stel jouw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons