De tweede aflevering van “Verslaafd!”; Het verhaal van Nick

In de tweede aangrijpende aflevering van het Videoland-programma “Verslaafd!” volgen we de 29-jarige Nick, die al jaren worstelt met een drugs- en alcoholverslaving. Zijn ontmoeting met zijn grote liefde gaf zijn familie hoop op verbetering, maar na haar tragische overlijden aan een overdosis verslechterde de situatie. Nick zonk steeds dieper weg in een depressie.

Op het moment dat Nick besluit professionele hulp te aanvaarden voor zijn verslaving bij GGZ Interventie, is de emotie bij onze collega Maarten Dammers duidelijk zichtbaar. Het is een ontroerend moment waarop alle opgekropte emoties, spanningen en zorgen lijken weg te vloeien, terwijl Nick eindelijk de stap zet om zijn verslaving onder ogen te zien en hulp te aanvaarden.

De reis naar dit cruciale punt was allesbehalve eenvoudig voor Maarten en de familie van Nick. Het vergde immense inspanningen, zorgvuldige overwegingen en de steun van professionals om Nick te overtuigen van de noodzaak om zijn verslaving serieus te nemen. De wanhoop en machteloosheid die de familie hebben gevoeld gedurende deze periode, zijn voelbaar in deze aflevering.

De emotionele lading van het moment wordt versterkt door de wetenschap dat het hier niet alleen gaat om Nicks eigen strijd, maar ook om de impact van zijn verslaving op de mensen om hem heen. Maarten’s reactie is een weerspiegeling van de opluchting, hoop en zelfs trots die hij voelt nu Nick eindelijk bereid is om de broodnodige hulp te aanvaarden.

Nick is momenteel 10 maanden nuchter en zegt: ‘Ik begin nu pas met leven’.

Bekijk de hele aflevering op Videoland!

ℹ️ Meer over Verslaafd!
ℹ️ Alles over interventie
ℹ️ Familieprogramma
ℹ️ Onze kliniek in Bilthoven

📰 Een dag in de kliniek
🧑🏾‍🤝‍🧑🏻 Ervaringsverhalen

Bron: RTL nieuws


Wij helpen bij verslaving.
Heb jij hulp nodig?

020 – 231 00 00
Hulp aanvragen
Chat met ons

Stel jouw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons