Ervaringsverhaal van John

Dit is het verhaal van John (pseudoniem) en zijn verslavingen. Een eerlijke bron van inspiratie en motivatie voor herstel. Wij hopen dat jij als lezer inspiratie en vooral motivatie krijgt ook in herstel te gaan.

Mocht jij hulp nodig hebben, neem gerust contact met ons op. Of chat anoniem online op de website! Wij staan voor je klaar. Je staat er niet alleen voor!

Mijn naam is John en ik ben 34 jaar oud. Ik ben 18 jaar lang verslaafd geweest, maar nu ben ik al bijna 6 maanden clean en in herstel. Dit is mijn persoonlijke reis van alcohol- en drugs verslaving naar een nieuw, mooi leven in herstel.

Mijn moeder was al verslaafd voordat ik werd geboren. Ze was zelfs dronken tijdens de bevalling. Toen ik 1,5 jaar oud was, werden we door mijn vader met een smoes bij mijn moeder weggehaald. Volgens mijn vader was de situatie onhandelbaar en zijn we een half jaar bij onze oom en tante gaan wonen, zodat mijn vader tijd had om de voogdij en huisvesting te regelen. Naar mijn weten heb ik altijd een leuke tijd gehad daar. In die periode hadden we weinig tot geen fysiek contact met onze moeder. We bezochten haar alleen in de weekenden als ze nuchter zou zijn, maar dat gebeurde helaas zelden. Ik heb altijd liefde van mijn moeder gemist.

Mijn broer en ik haalden op jonge leeftijd, toen we nog maar 8 jaar oud waren, al kratten bier en sigaretten voor mijn moeder. Ze was altijd onder invloed. Als gevolg hiervan is ze in 2001, toen we nog maar 13 jaar waren, overleden aan de gevolgen van haar verslaving.

Mijn verslavingsreis van de middelbare school tot een nieuw begin

Op de middelbare school kwam ik al snel in aanraking met drugs. In de brugklas was ik voor het eerst stoned en had ik al eerder geëxperimenteerd met alcohol tijdens vakanties met oudere jongens in de disco. Na de middelbare school ben ik een jaar gaan werken en rookte ik elke dag wiet. In het weekend ging ik naar de kroeg en was ik aan het einde van de avond dronken en stoned.

Vanaf mijn 16e gebruikte ik zeker elke maand XTC of speed. Ik blowde tot ongeveer mijn 20e, omdat ik op die leeftijd elke week naar Ajax ging. Daar kwam ik in aanraking met cocaïne. Op een gegeven moment ging ik dagelijks gebruiken. Op mijn 27e ben ik voor mijn verslaving uitgekomen en ben ik 3 jaar clean geweest op eigen wilskracht. Af en toe ging ik naar een bijeenkomst. Daarna heb ik bijna 4 jaar lang weer elke dag cocaïne en andere middelen gebruikt, totdat ik bijna 6 maanden geleden opnieuw op de bodem belandde.

Tijdens mijn herstel heb ik een aantal dingen geleerd, namelijk:

• Ik raakte verslaafd omdat drugs me een goed gevoel gaven en ik dacht dat ik op elk moment kon stoppen.

• In de laatste jaren van mijn gebruik voelde ik me eenzaam en alleen. Ik ging naar mijn werk en gebruikte de hele dag door. Ik had geen hoop meer en was emotioneel uitgeput. Ik zag geen toekomst meer en hoopte dat mijn leven snel voorbij zou zijn.

• Ik heb geleerd om voor mezelf op te komen en mijn herstel op de eerste plaats te zetten. Ik heb geleerd om mijn emoties toe te laten en erover te praten. Ik volg het twaalfstappenprogramma met een sponsor en ga 4 keer per week naar bijeenkomsten. Ik bekijk mijn gebruik per dag en maak het niet zwaarder dan nodig is.

Mijn ervaring bij GGZ Interventie

Ik heb een positieve ervaring gehad bij GGZ Interventie, hoewel ik in het begin moeite had om stappen te zetten. Ik gaf aan dat ik een duwtje in de rug nodig had. Vanaf dag 1 had ik een grote bereidheid om te veranderen. Na ongeveer 6 sessies kon ik makkelijker praten en eerlijk zijn. De opdrachten die ik kreeg pasten goed bij wat ik nodig had. Samen hebben we mooie doelen gesteld om aan te werken en bij al die doelen hebben we grote stappen gezet. Ik ben erg tevreden over de behandeling en groepstherapie heeft me ook enorm geholpen.

Tijdens mijn herstel heb ik vanaf dag 1 alles aan mijn vrienden, familie en collega’s verteld en ben ik altijd eerlijk geweest. Ze hebben me in alles gesteund en doen dat nog steeds!

Ik begin mijn dag met bidden tot God, zoals ik Hem begrijp. Als iemand me 6 maanden geleden had verteld dat dit me zou helpen, had ik ze voor gek verklaard. In mijn gebed geef ik me over aan mijn verslaving, die ik heb geaccepteerd. Ik beloof God dat ik vandaag onvoorwaardelijk clean zal blijven. Deze belofte kan ik op elk moment van de dag kracht bijzetten als ik in een lastige situatie terechtkom of trek krijg. Door te leven volgens Gods wil, waar ik elke dag om vraag, kan ik weloverwogen keuzes maken die niet impulsief of destructief zijn.

Dit is hoe mijn leven er nu uitziet. Een nieuw leven met nieuwe vrienden die geen drugs gebruiken en langzaam maar zeker weer toekomstplannen maken.

Ontdek een prachtig leven zonder drugs

Wat ik wil zeggen tegen de mensen die vandaag hulp nodig hebben, is dat ze zichzelf een kans moeten geven en dag voor dag moeten ervaren hoe mooi het leven zonder drugs kan zijn. Ik kan echt zeggen dat ik een nieuwe manier van leven heb gevonden met mensen die van mij houden en van wie ik houd. Mensen die me niet beoordelen, maar juist eerlijkheid en openheid waarderen.

Zou jij ook graag jouw verhaal willen vertellen en anderen daarmee helpen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]


Wij helpen bij verslaving.
Heb jij hulp nodig?

020 – 231 00 00
Hulp aanvragen
Chat met ons

Stel jouw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons