Mijn naam is Jerry en ik ben verslaafd

Mijn naam is Jerry en ik ben verslaafd. Ik stel mij op deze manier voor omdat ik heb geleerd dat het belangrijk is om te erkennen dat ik verslaafd ben en machteloos ben tegenover voornamelijk drugs en alcohol, ook is dit de manier hoe we ons voorstellen in de meetings van AA, CA en NA.

Ik ben dus Jerry en ik ben verslaafd en dit is mijn verhaal.

Ik ben op jonge leeftijd in aanraking gekomen met drugs en alcohol. In de wijk waar ik woonde was veel geweld en gebruik op straat. Ik snapte maar weinig van de wereld (zoals ik het toen ervaarde) en vond het allemaal maar eng. Ik ben op jonge leeftijd gaan drinken en blowen en dat beviel mij enorm goed. Het gaf mij het gevoel dat ik de wereld aan kon en ik hoorde er bij, echter heeft het mij alleen maar verder van mijzelf afgedreven en met mijn ouders en familie kon ik ook niet overweg. Ik had vaak slaande ruzies thuis en daar werd ik nog rebelser van, ik trapte overal tegenaan en liet mij niks door iemand vertellen. Ik heb veel problemen gehad met scholen, justitie en iedereen die mij tegensprak. Ik wilde alleen nog maar gebruiken en drinken en feesten, lang leve de lol.

De lol die ik voor ogen had, duurde niet lang. Van de 22 jaar dat ik gebruikt heb en gedronken, waren er misschien 5 jaar aan het begin die ik nog als leuk ervaarde maar de laatste 15-17 jaar was eigenlijk alleen maar weglopen van mezelf, de mensen die om mij geven en mijn verantwoordelijkheden.

Ik kwam op een punt dat mijn pijn groter werd dan de angst voor verandering en ik moest toegeven dat ik hulp nodig heb. Ik ben in 2014 na een psychose door drugs en alcohol naar de huisarts gegaan en alles opgebiecht aan mijn ouders. Dat ik niet kon stoppen met drinken en gebruiken en dat ik kapot ging van binnenuit. Vanaf toen ben ik begonnen met herstel.

Eerst een ambulante behandeling. Dat was niet genoeg voor mijn verslaving. Toen ben ik naar een kliniek gegaan in Bangkok en in aanraking gekomen met meetings van AA en NA. Ik ben vanuit Bangkok, maanden in een safehouse gaan wonen en heb toen een hoop geleerd en 1 jaar cleantijd gehad, ook dit was uiteindelijk niet genoeg voor mijn verslaving. Ik ben toen niet 100% eerlijk geweest over mijn ervaring en aandeel in mijn leven. Ik ben toen teruggevallen en heb 2 jaar lang mijn leven weer volop afgebroken met gebruiken.

Ik wilde er op een gegeven moment een einde aan maken, omdat de waanzin in mijn hoofd zo groot werd dat ik geen uitweg meer zag. Ik heb god zij dank GGZ Interventie gebeld en om hulp gevraagd, die zij mij erg goed hebben gegeven. Ik ben wederom naar een kliniek gegaan en heb hier alles gegeven om van die *** verslaving af te komen.

Ik ben nu bijna 18 maanden clean en nuchter en heb een beter leven dan ik ooit heb gehad

Ik heb een dijk van een sponsor en bezoek minimaal 3 meetings per week. Ook doe ik service op 2 van die meetings. Mijn sponsor helpt mij door aan de 12 stappen te werken om mijn leven op de rit te houden en mijn aandeel in mijn leven te erkennen en mijzelf te veranderen zodat ik een beter mens ben voor mezelf en anderen.

Ik heb een eigen zaak die draait goed, ik heb vrienden die ook in het programma zitten, ik kan op vakantie in Amerika en verblijf bij een fellow van de AA die ik heb leren kennen in de meetings. De relatie met mijn ouders is weer goed, ik kan weer kijken naar de mooie dingen van het leven en ga zo maar door. Allemaal te danken aan de hulp die ik kreeg en krijg. En het enige wat ik daarvoor hoefde te doen is erom vragen en eerlijk zijn naar mezelf en anderen. In moeilijke tijden zijn wij medeverslaafden er voor elkaar, maar ook in goede tijden, want samen kunnen we herstellen en alleen lukt mij dat niet.

Mocht je hier iets in kunnen vinden waarin je herkenning hebt? Aarzel niet en ga naar een meeting, de deuren staan daar open voor ons allemaal en je bent altijd welkom.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal en succes voor de mensen die nog worstelen met hun problemen.
Mijn naam is Jerry en ik ben verslaafd. Dank jullie wel.


Jerry heeft zijn verhaal met ons gedeeld. Herken jij jezelf in zijn verhaal of worstel jij nu ook met een verslaving? Schroom niet ons vrijblijvend te bellen. Wacht niet langer, er is hulp!

020 – 231 00 00 Intake aanvragen

Wil je ook jouw verhaal met ons delen?
Dit mag volledig anoniem. Stuur jouw verhaal in, zodat wij jouw verhaal ook kunnen delen.
Help jezelf en help een ander!
>> Jouw verhaal inzenden


Wij helpen bij verslaving.
Heb jij hulp nodig?

020 – 231 00 00
Hulp aanvragen
Chat met ons

Stel jouw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons