Wist je dat… over cocaineverslaving

Wist je dat…

  • Nederland in de top 5 staat van landen in Europa waar de meeste cocaïne wordt gebruikt?
  • Hoger opgeleiden 2x zo vaak cocaïne gebruiken dan lager opgeleiden?
  • Bij ongeveer 13% van de party-cocaïne-gebruikers het gebruik ontspoort?
  • Bij 23% van de mensen met een drugsprobleem dit gaat om cocaïne?
  • Het gebruik van cocaïne kan leiden tot waandenkbeelden en hallucinaties?
  • Cocaïnegebruik een grote belasting vormt voor je hart? In combinatie met alcohol wordt dit effect nog groter.

Drugsverslaving is een serieuze ziekte

Zelfstandig stoppen is ontzettend moeilijk en kan zelfs in ernstige gevallen gevaarlijk zijn. Professionele begeleiding is nodig. Daarvoor hoef je je absoluut niet te schamen. Niemand kiest bewust verslaafd te worden. Wel kun je er bewust voor kiezen hulp te zoeken. Die hulp is er! In de vorm van ambulante of klinische behandeling. De behandeling wordt vergoed door de zorgverzekering.

Het afkicken (detox) (indien noodzakelijk) wordt gedaan onder medische begeleiding waarbij je 24/7 zorg ontvangt en tijdens je behandeling leer je hoe je met de trek in cocaïne kunt omgaan. Je krijgt alle hulp bij het herkennen en voorkomen van terugval. Blijvend “clean” blijven is ook voor jou mogelijk!

Verslaving is niet te genezen, maar blijvend herstel is het doel. En hoe langer je niet gebruikt, hoe makkelijker niet gebruiken wordt. We helpen je tijdens het afkicken, tijdens je behandeling en je ontvangt na je behandeling uitstekende nazorg van minimaal 3 maanden.

Cocaïneverslaving komt vaker voor dan je denkt

Cocaïneverslaving is na alcoholverslaving één van de meest voorkomende verslavingen in Nederland. Het komt veel voor bij hoger opgeleiden. In bijvoorbeeld de zakenwereld waar veel wordt overgewerkt, de druk hoog is en in de entertainment industrie komt het ook helaas nog veel voor. Alcohol- en cocaïneverslaving komt vaak gecombineerd voor. Men gebruikt alcohol om te ontspannen en cocaïne om de verdovende effect van alcohol op te heffen.

Men spreekt niet graag openlijk over zijn / haar verslaving. Vaak speelt schaamte een rol. Schaamte dat je het zelf niet in de hand hebt. Of je ontkent het maar je omgeving geeft wel zijn zorgen aan. Cocaïne geeft je ook een vals gevoel van zelfvertrouwen waardoor gebruikers vaak denken dat ze hun gebruik nog onder controle hebben.

Twijfel je of je een drugsverslaving hebt? Je kan altijd met ons een chat of telefoongesprek aangaan. Wacht niet te lang met het zoeken naar hulp. Bel ons: 020 – 231 00 00

Verder lezen over cocaïneverslaving?


Bronnen:
https://www.quest.nl/mens/voeding/a30531382/7-dingen-die-je-nog-niet-wist-over-alcohol/
https://www.trimbos.nl/
Boek: Farmacotherapie bij verslaving. Auteur: W. van den Brink ea.

 


Wij helpen bij verslaving.
Heb jij hulp nodig?

020 – 231 00 00
Hulp aanvragen
Chat met ons

Stel jouw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons